Segít a felépülésben az ortézis

Ortézis

Még a legjelentéktelenebb sérülések, végtagokat érintő balesetek esetén is érdemes orvoshoz fordulni, ha több nap után sem mutatkoznak a javulás jelei, és a fájdalom sem akar csökkenni. A szakorvosok az ellátás kezdetén meghatározzák, hogy milyen megoldásra lesz szükség a felépülést tekintve, és hogy az ortézis szükséges-e.

Amikor a rögzítés, támasztás és tehermentesítés elengedhetetlennek bizonyul, akkor mindenképp ezen eszközt választja a doki, a gyógytornász és az ortopéd specialista is. Nyilván a kelléknek megannyi típusa van, így ebbe a csoportba sorolható a térd-, váll-, kéz-, és csuklórögzítő produktum is.

Mivel az ortézis kiválóan kell segítse a felépülést, ezért kiválasztáskor a szakemberek mindig figyelembe kell vegyék a beteg napi tevékenységét, a kitűzött terápiás célt és a páciens egyéni igényeit. Az ortézis elkészítése alatt főszerep jut az ideális, minden téren jó minőségű alapanyagoknak. Ezáltal nem csak a praktikusság lesz adott, hanem az esztétikai megjelenés is, ami bizony sok személynek rengeteget számít.