A hajtóműolaj hidegben is hatásos

Hajtóműolaj hatékonysága

Hogyha tapasztalt autóvezető, akkor pontosan tudja, hogy milyen kellemetlenségeket tud okozni egy elhanyagolt váltó, differenciálmű. Nehéz az autót sebességbe tenni, furcsa zajokat lehet hallani, nehézkessé válik az egész váltás.

A hajtóműolaj precíz váltást tesz lehetővé a kézi váltós rendszerekben. A sportos vezetést is lehetővé teszi, mert kitűnően karbantartja a differenciálművet. Nagy terhelés alatt is megállja a helyét. Úgy fejlesztették ki, hogy a viszkozitása ne romoljon, sem magas hőmérséklet, sem alacsony hőmérséklet esetén. Ellenállóvá teszi az alkatrészeket azzal, hogy különleges bevonatot képez rajtuk a hajtóműolaj. Ezért sokkal kisebb lesz a súrlódás, amikor használat közben érintkeznek egymással.

Ajánlott mindig ellenőrizni az állapotát, mert ha elhasználódik, akkor feltétlenül cserélni kell, hogy elkerüljük a hajtómű esetleges károsodását. Egyaránt használható gázüzemű, benzines és dízel járművekhez. Webáruházunkban kedvező áron fogja megtalálni a karbantartása szolgáló különböző anyagokat.