Előnyökben gazdag a halogén lámpa

Halogén lámpa

Mivel elképesztően sok égő közül lehet ma választani, ezért a hozzá nem értők bizony bajban vannak, amikor a régi, már nem működő izzót kell valami újra kicserélni.

Mivel a sok helyen beszerezhető halogén lámpa számos előnnyel bír, amihez csakis a halogén típusú izzó illik, ezért nem is vitás, hogy ebben nem csalódhat az ember. Ennek talán a legfőbb pozitívuma, hogy a megszokott wolframszálas izzóéhoz hasonló fényhatást nyújt. Azonban sokan elgondolkoznak azon, hogy például a LED, kompakt, halogén, tehát a három fő alternatíva közül melyiket is éri meg megvenni? Azért kedvelik ezt sokan, mert ez bizonyul a legolcsóbb megoldásnak a hagyományos kellékek pótlását tekintve.

A korszerű halogén lámpa energiatakarékosság szempontjából körülbelül 30%-os megtakarítást jelent a wolframszálas izzókhoz képest, ami már egy hónap alatt is érződik a fogyasztást tekintve, arról nem is beszélve, hogy egy év alatt több ezer forintot is félretehet így az ember. Azt azonban tudni kell, hogy a halogén lámpa izzója körülbelül csak 2500 üzemóra élettartammal rendelkezik.