Omán, az érintetlen terület

Az érintetlen Omán

Amikor a felejthetetlen élményeket nyújtó nyaralásról van szó, akkor az emberek többségének a Maldív-szigetek, Bora Bora vagy Hawaii jut eszükbe elsőként.

Csak kevesen gondolják, hogy az Arab-félszigeten elterülő Omán is kiváló úti célnak bizonyul, amennyiben a kellemes kikapcsolódás és a zavaró tényezők nélküli pihenés a cél. Az országról érdemes tudni, hogy több mint 200 négyzetkilométer területű, a lakosságát pedig 4 millióra becsülik a hozzáértő szakemberek. Tény, hogy Omán nem tartozik a megszokott nyaralóhelyek közé, aminek elsősorban az a magyarázata, hogy a világnak ez a szeglete egy kicsit zártabb, érintetlenebb és sokkal békésebb.

De pont ezekben a tulajdonságaiban rejlik a hely különlegessége, hiszen a tiszta, rendezett természeti környezet látványa lehengerel minden idetévedő turistát. Sokan azt gondolják, hogy ezen a területen nincs kiépítve megfelelően az infrastruktúra és ez az oka, hogy inkább egy másik úti célt választanak. Ez azonban messze áll a valóságtól, hiszen Omán egyáltalán nem egy elmaradott ország.