A porcelán WC csésze sokfélesége

WC csésze

A fürdőszoba egyik legjellegzetesebb tartozékai a fajanszok. Gyakran előfordul, hogy a WC másik helyiségben kap helyet. Persze a fürdőszobában is találkozhatunk a WC csésze és piszoár vagy bidé párosításokkal. Ezen porceláneszközök szolgálnak a természetes szükségleteink kielégítésének helyéül. Az úgynevezett angol WC sokkal tisztább, higiénikusabb megoldást jelent, amióta feltalálták a csatornázást.

A WC csésze manapság legalább annyiféle, ahány ember. Az ízlések és igények sokfélesége arra ösztönzi a gyártókat, hogy egyre több megoldást produkáljanak. Ebből fakadóan jelentek meg a piacon a monoblokkos, fali vagy álló WC csészék. Ezek kialakítása a szennyvíz elvezető cső beépítésétől függően választható.

Ha a földbe megy le a cső, akkor monoblokkos alsó kivezetésű vagy álló WC csésze szükséges. Ha a falba van építve a szennyvízcső, akkor a fali megoldás illetve a monoblokkos hátsó kivezetésű verzió is szóba jöhet. Látható tehát, hogy számos lehetőség közül választhatunk. Már csak a dizájnt kell meghatározni és a pénztárcánknak megfelelően választani.