Horgoló fonal típusok vastagság szerint

A horgolásról sokaknak a nagymama nagy gonddal elkészített terítője jut eszébe. Ez a technika azonban ennél sokkal többet rejt magában. A horgoló fonal változatok bizonyítják, hogy tulajdonképpen bármit meg lehet horgolni a megfelelő szálakkal.

A fonalvastagság roppant fontos egy-egy termék elkészítésében, hiszen a vékonyabbakkal nyári, lenge ruhadarabokat, a vastagokkal pedig meleg, téli ruhákat lehet készíteni. Szintén lényeges, hogy mit mire használunk.

A pamut horgoló fonal remek alapot képeznek a babaruháknak, játékoknak, szellős viseleteknek, a gyapjúból pedig vastagság szerint, tulajdonképpen bármilyen évszakra megfelelő ruhákat össze lehet hozni. A termékek roppant változatos felhozatalának köszönhetően, nincs is igazán határ a kézimunkázók előtt.

A horgoló fonal vastagság szerint 6 csoportba sorolható, amit A-F betűkkel jelölnek. A megjelölés kiemelten fontos, hiszen ettől függ, hogy milyen tűt kell használni az adott darabhoz és melyikből milyen jellegű terméket lehet előállítani.