Tökéletesen kiegészíti a húsok és zöldségek ízét a foghagymamártás

Manapság már nehéz elképzelni az asztalunkat különféle szószok nélkül, amelyek étvágygerjesztőbbé, ízletesebbé és vonzóbb állagúvá teszik az ételeket, mert változatossá varázsolják az azonos összetevőkből készült finomságokat. Ha ugyanazt a halat vagy húst különböző szószokkal fűszerezzük, eltérő ízeket kapunk. Sok mártást a benne lévő fő összetevőkről neveztek el, például hagyma és narancs. A leghíresebb és leginkább elterjedt a fokhagymamártás, aminek fő összetevője természetesen a fokhagyma.

Ez a mártás számos étel kiváló ízfokozója és a világ szinte minden táján használják. Ezért nehéz pontosan megállapítani, hogy mikor és melyik országban készült először. A fokhagymamártás tökéletes kísérő a hal-, tenger gyümölcsei és húsételekhez. Egy darab füstölt sonka vagy sajt is kerülhet pirítósra fokhagymamártással. A szósz első fogásokhoz is adható, hogy feldobja azokat. A fokhagymás íz jól illik a zöldségekhez és a sült gombához. Az olasz konyhában, amikor pizzát sütnek, kötelező a széleket foghagymamártással bekenni.

Modern légkondicionálók a szennyeződések és vírusok ellen

A légkondicionáló ebben a forró nyárban igazi megváltássá vált sok hazai lakosnak. A colore.hu weboldalt olvasgatva arra is felfigyelhetünk, hogy a csábító hűvös nem az egyetlen előny, amit a klímatechnika nyújt a tulajdonosoknak. Az ilyen berendezések hatékonyan tisztítják a levegőt. A modern légkondicionálók számos eszközzel rendelkeznek a por, penész, vírusok és egyéb szennyező anyagok elleni küzdelemhez. Az eszközök szűrői az elmúlt években jelentősen fejlődtek. A régebbi modellek egyetlen anyagból készült membránokat használtak tisztító elemként.

A modern klímák viszont többrétegű szűrőrendszereket használnak, ahol minden elem egy bizonyos feladatot lát el, írja a colore.hu. Ezek az eszközök képesek optimális mikroklímát kialakítani az emberi tevékenységekhez, maximális kényelmet biztosítva. A legújabb modellek gyakran UV lámpával vannak felszerelve. Ez a modul elpusztítja a beltéri egységben megtelepedő káros mikroorganizmusokat, így számos vírust, köztük a COVID-19 ellen is bevethető, tájékoztat a colore.hu.