Almapektin házi készítésű termékekhez

A természetes sűrítőanyagokat egyszerűbben lehet megvásárolni, mint gondolná. Az almapektin például alapvetően egy kész, de természetes termék, ami akkor jön jól, ha növelni szeretné a különböző oldatok sűrűségét.

Ez a növényi összetevő az élelmi rostok része. A gyógyászatban és a konyhában egyaránt használják, mivel nagymennyiségű vizet köt meg és nagyon jó zselésítő tulajdonságokkal rendelkezik. Bár az almapektin nem tápanyagforrás, az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásait sokan hangsúlyozzák. Ezáltal a házi lekvár elkészítése nagyon egyszerű. Csak néhány olyan összetevőre van szükség, mint a gyümölcs, a cukor és a citromsav. A gyümölcshöz egy csésze almapektin tartalmú cukrot adunk. Az egészet ezután körülbelül 5 percig forraljuk.

Majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a keveréket felforraljuk. Egy teáskanál citromsavat is teszünk hozzá, végül az egészet összekeverjük, végül a forró lekvárt üvegekbe töltjük. Ha az almapektint száraz és hűvös helyen tároljuk, akkor hosszú ideig megőrzi az eltarthatósági idejét.