Három típusú szellőző ventillátor

A tiszta és friss levegő megléte a lakásban, házban mindig nagyon lényeges. Miért? Mert főként ez garantálja a kellemes, fejfájástól és álmosságtól mentes közérzetet. Ahol ez nem oldható meg természetesen, ott kell a szellőző ventillátor. Sok esetben hiába tárja ki maximumra az ember az ajtót és ablakot, egyszerűen nem jön be annyi friss levegő, hogy az elegendő legyen.

Ha pedig igen, az is csak egy átmeneti, pár óráig tartós megoldás. Ennél sokkal okosabb opció a szellőző ventillátor megvétele és megfelelő telepítése. Ha a gravitációs zsaluk vagy szellőzőrácsok kerülnek beépítésre, akkor a jó levegő mindig adott lesz. A zsalus szellőző ventillátor igazán egyedi, hiszen ez egy vízszintes rácsozatú szellőző, ami a levegő áramlásának hatására jön mozgásba.

A zsaluk biztosítják, hogy a szellőzés során a levegő csak befelé tudjon áramolni, a kifelé vezető utat elzárják. Nagy kedvenc még az ajtóra szerelhető szellőzőrács. Ez leginkább akkor váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha kis alapterületű helyiségbe kerül. A kádajtós szellőző ventillátor is népszerű még. Ez természetesen a fürdőszobákba jelenti a tökéletes választást.