A pormaszk hasznossága megkérdőjelezhetetlen

Nagyon sokféle egészségügyi problémát okoz a por, ha bekerül a tüdőbe, ezért a különféle munkaterületeken, ahol hatalmas mennyiségű por keletkezik, védekezni kell ellene. Ez a legtöbbször pormaszk segítségével történik, ami megfelelő védelmet biztosít a munkavállalóknak. Ezek a munkavédelmi eszközök, a speciális kialakításuknak köszönhetően kiszűrik a levegőből a port, a gőzt, a szennyeződéseket, valamint a különböző szilárd részecskéket.

A levegőben található mikroszkopikus szemcsék, ha a szervezetbe kerülnek, nagyon kellemetlen tüneteket okozhatnak, mint például a köhögés, tüsszentés, szemkönnyezés, de súlyosabb esetben fulladás is jelentkezhet.

Viszont a pormaszk használatával ezek a problémák elkerülhetőek, de sok munkahelyen kötelező is a viselése. A munkavédelmi szabályokat mindig be kell tartani, mert komoly összegű büntetésekre számíthatnak a munkáltatók. De ez csak pénz, a lényeg az, hogy senki nem akarja, hogy az alkalmazottai megbetegedjenek. A pormaszk beszerzése pedig nem kerül sok pénzbe.