Ezért fontos a betonfesték

Régebben, bizonyos helyiségek esetében, például raktárakban vagy épp garázsokban a padlót, lábazatot csak simított betonból készítették el. Ekkor még nem volt annyira divatos a betonfesték, mint manapság. Természetesen a gond hamar felütötte a fejét a nem megfelelő kezelés esetében. Miért?

Mert ugye a nyers, nem kezelt betonfelületek nagyon nehezen tarthatóak tisztán, hamarabb erodálódnak, és nem is esztétikusak. Ezek a problémák azonban viszonylag egyszerűen megoldhatók, ha ezeket a felületeket speciálisan erre a célra készült betonfesték bevonatokkal teszi az ember védettebbé.

A ma kapható legtöbb betonfesték akármilyen felületre felhordható, azonban ezek csak felületi védelmet garantálnak a nyers betonfelületre és a struktúrájukon nem sokat változtatnak. Illetve azt is tudni kell, hogy bizonyos betonfesték fajták tartósságának előfeltételei is vannak, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Például nagyon fontos, hogy a festék jó megtapadása érdekében a felületnek nem szabad porlónak lennie.