Mire jó a locsolótömlő?

Kertes házaknál elengedhetetlen szerepet játszik a slag, főleg ha nemcsak virágokat, hanem zöldségeket is termesztünk. A locsolótömlő különböző hosszúságú lehet, attól függően, hogy mekkora terület áll a rendelkezésünkre.

Elengedhetetlen kelléknek számít, főleg azokban a hónapokban, amikor alapból kevesebb csapadék éri a földet. Sokan szeretik a gyepet, mivel könnyen kezelhető és a gyermekek is tudnak rajta játszani, ráadásul szebbé varázsolja a környéket.

Azonban a fű akkor szép, ha kellemes zöld színe van. A locsolás hiánya sárgává és szárazzá változtatja, ami sem érintésre, sem a szemnek nem elfogadott. Ha szeretnénk igazi zöld gyepet, akkor gondoskodnunk kell a rendszeres locsolásról. Ezt tehetjük kézi irányítású slaggal vagy automata öntözőrendszerrel.

Azonban egy jó locsolótömlő nemcsak a virágoknak lesz jó, mivel más területeket is hasznosíthatjuk. Például megtölthetjük vele a medencét, lemoshatjuk az autót, de még a teraszt is megtisztíthatjuk a segítségével. A jó locsolótömlő ellenáll az UV sugárzásnak is.