A folpack véd a nedvességtől

Frissentartó fólia

A frissen tartó fólia nem hiába kapta ezt az elnevezést. Szinte biztosan mindenkinél megtalálható otthon egy tekercs folpack a konyhaszekrény fiókjában. Nincs is ennél jobb, amikor légmentesen szeretnénk csomagolni.

Ez a csomagolóanyag lelassítja az élelmiszerek bomlását. További haszna pedig, hogy az így elhelyezett élelmiszerek nem veszik át a többi, hűtőben tárolt ételek ízét, illatát. Ezen kívül nagyon sokszor használják a raklapon elhelyezett termékek védelmére a folpackot.

Például egy építkezési termékeket forgalmazó cégnek elengedhetetlen, hogy a fedetlen helyen tárolt raklapra helyezett, cementes zsákokat folpack által védje meg a nedvességtől. Bizonyos esetekben a raktárépületekben nagy gondot szokott okozni az áruvédelme a nedvességtől.

A folpackba csomagolt termékek azonban védve vannak az esőtől, illetve az erős UV-sugaraktól, mivel ezek is kárt tehetnek a termékek minőségében. Jól idomul minden formához és felülethez. Igazán fantasztikus anyag, hiszen a felhasználhatósága rendkívül széles skálán mozog.