Tudod, hogy milyen eredményeket értek el a téli gumi tesztek 2017-ig?

Téli gumi tesztek

A megfelelő téli gumi kiválasztása sohasem volt egyszerű művelet. Viszont az ADAC nevű szervezetnek köszönhetően, idén végre nem kell órákat töltened a megfelelő ajánlatok felkutatásával. Sok mindennek lehet utánanézni téli gumik terén, de kevesebb információ mond többet, mint egy konkrét teszt eredmény. A Gumidirekt weboldalán található cikkek segítségével tájékozódhatsz arról, hogy idén melyik típust érdemes megvenned. A termékek hétféle kategóriában lettek értékelve.

Először a tesztelők azt vizsgálták, hogyan viselkedik a gumi a nedves, illetve száraz úton. A konkrét teszt eredmény azt is megmondja, hogy a hó és a jég miként befolyásolja az abroncs viselkedését. Fény derül arra is, hogy mi a helyzet a kopással, illetve az üzemanyag-fogyasztással. Megtudhatod azt is, hogy mekkora a termék zajszintje. A legfrissebb, konkrét teszt eredmény a 2017-es évre vonatkozik, de nemsokára megérkezik az idei évi értékelés is. A honlapon leírtak szerint, a tavalyi versenyt a Continental WinterContact TS860 nyerte 2,1-es pontszámmal.

Kiválóan viselkedett a nedves, illetve a havas úton. Az üzemanyag-fogyasztás tekintetében is remek választásnak számít. A konkrét teszt eredmény szerint, a második helyen az Esa-Tecar Super Grip 9 szerepel. Ez a termék a jeges úton történő viselkedés szempontjából ért el kiváló eredményt. Az üzemanyag-fogyasztás tekintetében sem lehet rá panasz. A harmadik helyen a Kleber Krisalp HP3 végzett 2,4 ponttal, tehát ennek a típusnak a megvásárlása is nagyon jó döntés lehet.

Természetesen a felsoroltakon kívül még sok más is megvehető a weboldalról. A konkrét teszt eredmény figyelembe vétele nélkül is szóba jöhet az innen való rendelés, hiszen itt kizárólag jó minőségű termékek szerepelnek. Az árak igazán kedvezőek, ezért anyagi értelemben nem fog nagy problémát jelenteni a vásárlás. A csomag várhatóan igen hamar meg fog érkezni. A választásnál természetesen nagyon oda kell figyelned a méretre, hiszen komoly problémát okozhat, ha valamilyen ok folytán nem a megfelelő típust rendeled.