Vörös áfonya – az egészséges csodagyümölcs

Vörös áfonya

Finom, egészséges, sokféleképpen felhasználható, vitaminokban dús. Ezek ugyanis a vörös áfonya tulajdonságai, a gyümölcsé, amit érdemes lenne minden kiskertben vagy hobbitelken termeszteni. A fent említett vörös áfonya a hangafélék családjába tartozik, örökzöld törpecserje, termése élénk piros bogyóként jelenik meg.

Ásványi anyagok terén a vörös áfonya felbecsülhetetlen szereppel bír, hiszen gazdag forrása a kalciumnak, káliumnak, nátriumnak, magnéziumnak és a vasnak. Vitamintartalma sem elenyésző, megtalálható benne A, B, C és E egyaránt.

Amellett, hogy a vörös áfonya óvja az érrendszert, rendkívül hatásos immunerősítő, hiszen megvédi szervezetünket a fertőzésekétől. Sejtregeneráló tulajdonsággal is rendelkezik. Kiválóan használható egy-egy méregtelenítő kúra alkalmával. Folyamatos fogyasztása segítségével ellenállóbbak leszünk a húgyúti fertőzésekkel szemben.

Abban az esetben, ha étvágytalansággal vagy gyomorpanaszokkal küzdünk és már szinte mindent kipróbáltunk, a fájdalmainkra enyhüléssel szolgálhat ezen csodálatos gyümölcs. Rendkívül kellemes aromával és ízzel rendelkezik, nyersen történő fogyasztása igen kellemes.

Konyhai felhasználásának szinte csak a képzelet szabhat gátat. Ha Ön is az édesszájúak csapatához tartozik, jó hírként szolgálhat, hogy a finom és egészséges vörös áfonya pompás alapanyaga a lekvároknak, dzsemeknek, pudingoknak és kompótoknak. Müzlibe keverve vagy sütemények elkészítésére tökéletesen alkalmas. Aszalt formában télen is élvezhetjük a jóízű csemegét.