Vércukorszintmérő tesztcsík kell a méréshez

Sajnos sokan elutasítják a vércukorszint mérésének a gondolatát is, mondván, hogy nem keresik a bajt, jön az magától és csak akkor lepődnek meg, amikor egy kontrollvizsgálatnál váratlanul diabéteszt diagnosztizálnak náluk.

Pedig életbevágóan fontos a mérés, amihez tanácsos egy mérőt beszerezni, de a vércukorszintmérő tesztcsík szintén nélkülözhetetlen. A műszer az ujjbegyből vett friss, kapilláris vér glükóz-, illetve cukortartalmát ellenőrzi kvantitatív módon. A cukorbetegség prevenciójához elengedhetetlen a mérés, mint ahogyan a gyógyszeres és az inzulinos kezelések során is.

Bár megfelelő táplálkozással és az idegállapot súlyosságához mérten, szakorvos által felírt orvosságokkal optimális keretek között tartható a vércukorszint, a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy tudatosság és nagy odafigyelés mellett is ingadozhat.

Érzelmi és testi behatásokra, időjárás változásra egyaránt megtörténhet ez. Amennyiben kéznél van egy mérőkészülék és néhány vércukorszintmérő tesztcsík, akkor azonnal megállapítható és máris cselekedni lehet.