Vajon melyik a legjobb kollagén típus?

Nagyon sokat olvashatunk a manapság divatos kollagén alapú étrend-kiegészítőkről, de a rengeteg információ megnehezíti a reális tájékozódást. Így minél többet olvasunk erről, annál kevésbé tudjuk, hogy melyik a legjobb kollagén.

Annyi bizonyos, hogy a kollagén rengeteg mindenben tud nekünk segíteni. Bőrre, hajra, körömre, csontokra, porcokra, szív- és érrendszerre, alváshoz, májra, gyomorra egyaránt kiváló.

El kell döntenünk a marha és a hal fajták közül, hogy melyik a legjobb kollagén. Az előző főként az I és III típusú fehérjékben gazdag, ezáltal pedig kiválóan alkalmas a csontok és a belek egészségének megtartásához, sebek kezelésére, illetve ízületek, porcok, inak erősítésére.

Ennél jóval gyorsabban szívódik fel a halkollagén, ami a legbiztonságosabb és legtisztább típust jelenti. Könnyen emészthető, kíméli a gyomrot, vegetáriánusok és autoimmun diétát követők mindig ezt választják. Minden esetben a termék előnyeit figyelembe véve kell eldönteni, hogy melyik a legjobb kollagén számunkra.