Útmutató a futártasakok használatához

Számos internetes áruház működik manapság, amelyek nagy forgalommal büszkélkedhetnek, hiszen az online rendelés a vásárlás lehető legkényelmesebb módja és ebben a koronavírus miatt kialakult helyzetben a legbiztonságosabb is. Rengeteg megrendelt terméket szoktak futártasakba csomagolni, aminek nagyon sok előnye van, de tudni kell megfelelően használni. Sokaknak segített már a csomagolofolia.hu weboldalon található útmutató.

Ha van ilyen csomagolóanyag raktáron, akkor a használatának első lépése a megfelelő méretű darab kiválasztása. Tudni kell, hogy a standard futártasakoknál 5, míg a speciális, számkövető kódos változatoknál pedig 3 méretet különböztetünk meg. Ha megvan az ideális méretű futártasak, akkor szépen helyezzük bele a csomagküldésre szánt terméket, ezt követően a visszahajtható fülön lévő linert szükséges lehúzni a ragasztóról. Ezután a visszahajtható fület ráragasztjuk a tasakra, végigsimítva a fület, hogy jól megtapadjon a ragasztó, ezután címkézzük a tasakot, majd a kézbesítővel a megadott címre szállíttatjuk.

Biztonságban van a küldemény, mivel a futártasakok koextrudált polietilén anyagból készülnek, olyan anyagból, ami csak nagyon nehezen szakítható el. Szinte bármilyen termék csomagolható a futártasakokba, aminek egyik hatalmas előnye a fedett szín, ami meggátolja a küldemény láthatóságát. Csak nagyon nehezen hasad vagy szakad el ez az anyag, azonban a törésekkel szemben nem véd, ezért törékeny tárgyakat nem javasolt futártasakba csomagolni.

A töréseket sokkal könnyebben kivédhetjük buborékos vagy légpárnás tasakok használata által. Például a buborékos fóliába csomagolt árucikket egyetlen mozdulattal bele lehet helyezni a futártasakba, így már biztosak lehetünk abban, hogy a küldeményünk épségben megérkezik a megrendelő által megadott címre. Vannak olyan forgalmazott termékek, amelyeknek már eleve csomagoló doboz a csomagolása, mint a parfümök, cipők, játékok és kisebb elektronikai eszközök. Ezen termékek esetében szintén kiválóan alkalmazható a futártasak.