Több szempontból pozitív a biciklizés hatása

A testmozgásnak számos formája létezik, ezért csak rajtunk múlik, hogy pontosan melyiket választjuk ezek közül. A fittség és a mentális egészség megőrzése érdekében, érdemes rendszeresen edzeni. Bármilyen meglepő, de a biciklizés hatása sokféle formában érhető tetten. Azon túl ugyanis, hogy a legtöbb izmot átmozgatja, segít kímélni az ízülteket. Ebből a szempontból előnyösebbnek mondható a futásnál, ugyanis a gerinc sem kap akkora terhelést, ha pedig valaki térdpanaszokkal küzd, attól még tekerni gyakran tud.

Az állóképesség növelése mellett, azonban a biciklizés hatása megmutatkozik a hormonháztartásra nézve ugyanúgy. Az endorfintermelődés fokozódik a bringázás következtében és a tesztoszteron szint szintén növekszik, különösen férfiaknál. A rengeteg további pozitívum mellett, térjünk ki egy kicsit a mentálhigiéniára is!

A biciklizés előnyei az elmére nézve

A gyakran stresszel teli mindennapok számos dologra rányomják a bélyegüket. Az állandó rohanás, a határidők teljesítése komoly terhelést jelent, amitől muszáj időnként megszabadulni, különben az elme összeroppan alattuk. A biciklizés előnyei kihatnak a mentális egészségre is. Amikor felpattanunk a kerékpárra és elkezdünk tekerni, akkor néha megszűnik körülöttünk a világ és csak az útra fókuszálunk.

Egy sajátos meditatív állapotba kerülünk, amikor semmilyen egyéb gondolat nem zakatol a fejünkben, csak a természet és mi vagyunk. Ilyenkor lehet igazán lazítani! A biciklizés előnyei ilyen téren a feltöltődésben is megmutatkoznak. Megéri tehát erre időt és energiát fektetni, mert a megtérülése sokszoros.

A gravel bike egy igazi sporteszköz

Ha rendszeresen eljárunk valahová tekerni, akkor fontos azt a megfelelő típussal tenni. A legtöbb igényt képes kielégíteni a gravel bike. Ez a kivitel egy olyan hibrid, amibe számos jó tulajdonságot igyekeztek beleszuszakolni a gyártók. Voltaképpen fogták a mountain bike, országúti és trekking kerékpárok sajátosságait, majd összegyúrták azokat.

Kényelmesebb a versenyre megalkotott típusoknál, mert nem kell annyira nekifeküdni a tekerésnek, így hosszabb távon is hátfájás nélkül hozható ki magunkból a legtöbb. A gravel bike a különféle terepeken is könnyen megbirkózik, ugyanakkor, a széles gumiknak hála, az aszfalton sem okoz csalódást. A városi környezetben tehát ugyanúgy meghajtható és felgyorsítja a forgalomban lévő közlekedést.

Gyakori kérdés, hogy milyen elektromos kerékpárt vegyek?

A modern technika fejlődésével, a hagyományos pedálos bringák mellett, már elérhetőek elektromos rásegítéssel rendelkező típusok is. Ezeket megismerve, máris adódik a kérdés, hogy milyen elektromos kerékpárt vegyek, amivel gyorsabban közlekedhetek? A válasz erre nem egyszerű, hiszen minden igény más. Érdemes ilyen helyzetben figyelembe venni az akkumulátorok kapacitását, ami döntő lehet.

Bár a rásegítéssel működő bringák az akku lemerülése után teljes értékű kerékpárként működnek, azért előnyös, ha az általában megtenni kívánt távolságot könnyedén lefedi a hatásfok. A márkák tekintetében szintén jogos a kérdés, hogy milyen elektromos kerékpárt vegyek? A Mondraker, Specialized, Cannondale, Canyon, KTM, Kona, HaiBike, Cube márkák mind szóba jöhetnek.