A chia mag elkészítése kifejezetten gyors

Ez a szuperélelmiszer rendkívül egészséges, ezért jó döntés beiktatni az étrendbe. A chia mag elkészítése korántsem olyan bonyolult, mint azt sokan gondolják. A fehér, szürke, fekete és barna szemek nagyon különlegesek, hiszen folyadékban ázva megduzzadnak. Érdekességként meg kell említeni, hogy elérhetik a súlyúk tizenkétszeresét is.

A napi adagra fontos figyelmet fordítani, hiszen kevés folyadékpótlás esetén a túlzott bevitel puffadást, székrekedést és görcsöket idézhet elő. Ha a 15 g-ot nem haladja meg a napi mennyiség, akkor ezek a kellemetlenségek elkerülhetőek. A chia mag elkészítése nem vesz 15 percnél több időt igénybe. Áztatható növényi tejben, vízben, esetleg joghurtban. Mivel gyorsítja az anyagcserét, így beindítja a testsúlycsökkentést.

Hogyan történik a chia mag felhasználása?

A zselésítő hatása miatt, bármilyen lekvárba keverhető. A chia mag felhasználása számtalan módon történhet. Tökéletesnek bizonyul mártásokba, levesekbe vagy salátaöntetekbe, a sült ételek mellett. Az édességekért szinte mindenki rajong. Egy kis nasinak senki sem tud ellenállni. Ahhoz, hogy megőrizze az alakját, egyáltalán nem kell a finomságokról lemondania. Ez a fantasztikus termék, a főzés mellett, sütésre is kiválónak bizonyul.

Ha szeretné valamilyen különlegességgel meglepni a családot, akkor a receptek.at oldalt mindenképp keresse fel! Rengeteg ötletet olvashat a chia mag felhasználása kapcsán. Az apró szemeket ki lehet szárítani, majd pedig megőrölni. Ebben a formában kiváló összetevője lehet a kenyérnek, a palacsintának vagy egyéb pékárunak.

A tahini házilag nem bonyolult

Rengetegen szeretik, ami nem meglepő, hiszen a sült húsok és a zöldségek felturbózására ideálisnak bizonyul. A tahini házilag roppant egyszerűen összeállítható. Nem lesz másra szüksége, mint szezámmagra, sóra és olajra. A szezámmag beszerzése napjainkban már egyáltalán nem problémás, hiszen bármelyik sarki boltban fellelhető. Első lépésben nem kell mást tenni, mint megpirítani, hogy karakteresebb legyen az íze.

Ehhez nem lesz másra szüksége, mint egy száraz serpenyőre. A tahini házilag gyors és egyszerű. Az előzőleg megpörkölt szezámmagot aprítógépbe kell rakni, majd magas fokozatra kapcsolni annak érdekében, hogy összeálljon. Ezután egy kevés olajjal kell vegyíteni, hiszen ekkor nyeri el a krémes állagát. Sózni ízlés szerint kell, hiszen mindenki másként szereti.

A hummusz házilag bármikor összedobható

A boltokból is beszerezhető, viszont ha szeret a konyhában tevékenykedni, akkor saját kezűleg is belevághat a dologba. Néhány hozzávalóból a hummusz házilag könnyen összedobható. Az eredeti receptben csicseriborsó, tahini, citromlé, fokhagyma és só szerepel. Jól jöhet abban az esetben, ha hirtelen vendégei érkeznek, hiszen rövid időn belül az asztalra kerülhet. A csicseriborsó konzerv változata is remek megoldás, ha idő hiányában van.

Ebben az esetben nincs szükség áztatásra, hiszen a kibontást követően azonnal igénybe vehető. A hummusz házilag akkor lesz megfelelően krémes, ha a fő összetevője jól pürésíthető. Erre a dologra kellő figyelmet kell fordítani, vagyis lényeges, hogy a borsó puha legyen. A tálalása egyszerű, hiszen a fantáziára van bízva.