Textilfesték speciálisan szövetekhez kifejlesztve

A szövetek különböző színekkel való festése és színezése a legkülönfélébb technikákkal évszázadok óta ismert művészet. Bár a szövetfestés nem mai eljárás, korábban csak képzett festőknek volt elérhető művészet. Most azonban mindenki elkészítheti a saját egyedi mintáit táskákra, ruhákra vagy más szövetre.

A textilfesték új, egyedi jelleget adhat a látszólag hétköznapi tárgyaknak. Még egy egyszerű fehér póló is egyedi műalkotássá alakítható. Fiatal és felnőtt művészeknek egyaránt nagyszerű szórakozás. Hogyan festhetünk szövetekre textilfestékkel? Számos technika közül választhatunk, a legegyszerűbbtől kezdve a kifinomultabbakig. Az egyik legkönnyebb és legnépszerűbb módja a szövetek díszítésének ecsettel történik.

A másik, a legkisebbeknek is tökéletes technika a festés kész mintákkal ellátott sablonok segítségével. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy felvisszük a stencilt a szövetre, ráfestünk, levesszük és kész. Az ecseteken és sablonokon kívül, persze megfelelő textilfestékre is szükség van.