Szürkehályog műtét után lesz még szükségem szemüvegre?

Nagyon kellemetlen folyamatosan szemüveget viselni, ráadásul léteznek olyan szembetegségek, mint például a szürkehályog, ami már az említett gyógyászati eszközzel sem korrigálható. Mivel a betegség kizárólag műtéti úton kezelhető, nem érdemes sokáig várni, hanem szükség esetén minél hamarabb jó elvégeztetni azt, és akkor már nem fog kelleni a szemüveg sem.

Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista szerint „modern trifokalis lencse beültetés esetén se távolra se közép távolságra se közelre nem kell szemüveget hordani”. Tulajdonképpen a szürkehályog műtét a leggyakoribb beavatkozás a világon, évente több mint 18 millió beavatkozást végeznek el.

A szürkehályog, más néven cataracta a szemlencse elhomályosodását jelenti, és ez okozza a látásromlást. Tünetei közé sorolható a homályos látás, elhalványuló színek, káprázás, amikor a lámpák, reflektorok fénye és a napfény túl élesnek tűnik. Idetartozik még a rossz éjszakai látás, a kettős vagy többes látás egy szemen, valamint a szemüveg vagy kontaktlencse dioptriájának gyakori változása.

Persze, az említett szimptómák egyéb szembetegség fennállása esetén is jelentkezhetnek, ezért ha látásromlást tapasztalunk, feltétlenül fel kell keresnünk egy szemész szakorvost. A szakember pontos diagnózist fog adni, és amennyiben szükséges, akkor javasolja a szürkehályog műtétet.

Érdemes dr. Nagymihály Attilát választani, mert mögötte 25 év sebészeti tapasztalat áll, illetve 15 év klinikai gyakorlat. A doktor úr már több mint 10 000 szemlencseműtétet végzett el pályafutása alatt. A szürkehályog műtét optikai eredménye végleges, évek múlva sem változik a fénytörési hiba, nem romlik az operáción átesett személy látása.

Tehát aki úgy dönt, hogy elvégezteti ezt a beavatkozást, az élete végéig élvezni fogja a tökéletes látás élményét. A szürkehályog műtét teljesen fájdalommentes eljárás, nem altatásban végzik, az érzéstelenítés szemcseppekkel történik. Minőségi és korszerű technológiával zajlik a beavatkozás, a kockázat minimális, a regenerálódás pedig gyors.