A személyi hitel jövedelemhez kötött

Személyi hitel

Elmondható, hogy a vásárlás világméretűvé nőtte ki magát. Nincs értelme tagadni, hogy egy igen masszív fogyasztói társadalom tagjai vagyunk. Főleg a nagyobb ünnepnapok előtti vásárláskor esünk túlköltekezésbe.

Ilyenkor megugrik a személyi hitel száma, de az iskolakezdés előtt is sokszor fordulnak kölcsönhöz a szülők, hogy csemetéik pedánsan és a legmodernebb eszközökkel kezdjék el a tanévet. Amikor már nem elég a jövedelem, gyakran a személyi hitel igényléséhez folyamodunk, hogy sikeresen megvegyük az életünkbe szükséges eszközöket.

Ez a fajta szabad felhasználású, ami azt jelenti, hogy kedve szerint bármire elköltheti. Felvétele a keresletéhez kötött, igénylése körülményes, valamint az elbírálási ideje napokba telhet. Személyi hitel esetében a kamat kedvezményesnek tűnhet, de a törlesztési dátumokat pontosan be kell tartani.

Késedelem esetén, a bank késedelmi díjat is felszámolhat, ami további kiadást jelent. Minden esetben érdemes alaposan áttanulmányozni a szerződést és csak akkor belevágni, ha meggyőződése, hogy időben tudja azt törleszteni.