Szabaduló szoba csapatmunkával

Számos olyan munkahelyi kollektíva van, ahol egy apró félreértés is óriási vitákat eredményezhet. Számukra a logikai alapon működő csapatépítés a megfelelő mód arra, hogy megtanuljanak együtt, félreértések nélkül, közösen jó döntéseket hozni. Nekik ajánlják a szabaduló szobát. Itt elsősorban a logikai képességeikre van szükség, párosítva az együttműködéssel. A kapott feladatokat csakis együttes erővel tudják megoldani.

Fontos, hogy a feladatok megoldásához beszéljenek egymással a játékosok, megosszák egymással az észrevételeiket, az aggályaikat, mert csak így tudnak tovább haladni a játék során. Minden egyes feladat megoldásával a saját munkahelyi problémáikra is találnak válaszokat.

A csapatépítés egy olyan közösségi játék, ahol az együttműködést, az őszinteséget és az empátia készséget is fejlesztik egyszerre. Hiszen, ha őszinték vagyunk egymáshoz akkor sokkal kevesebb konfliktus alakul ki a munkahelyen. A szabaduló szoba is egy olyan feladatokból áll, amik korábban már konfliktust generáltak a munkavállalók között. Az, hogy ezek a problémák megoldásra találjanak, egy jó vezetőre is szükség van. Nekik kell felismerni a problémát, és segíteni annak a feloldásban.