Gyeplazító használata az egészséges növényállományért

gyeplazító
Gyeplazító

Ha most jutottunk el arra a szintre, hogy a lakásunk udvarán egy szépen zöldellő pázsitréteget telepítsünk, akkor megéri alaposan felkészülni a fűtenger rendszeres karbantartására. Ugyanis, ha elhanyagoljuk, akkor gyorsan elvadul az amúgy nagyon egyenletesen fejlődő növénytakaró. A fűnyíró mellett, egy gyeplazító jelenléte ugyanúgy jól jön.

Ez a szerkezet olyan munkát tud elvégezni, amit bár kézi szerszámokkal is kivitelezhetünk, de az nagyon idő- és energiaigényes. Egyszerűbb a gyeplazító előnyeit kiaknázva gyorsabban és precízebben végezni. A működés során, a talaj bizonyos szintű felhasítása történik meg, miközben az összetömörödött fűcsomók is eltávolításra kerülnek, valamint a megtelepedő moharétegtől szintén megszabadulunk.

A gyeplazító munkáját követően, a nedvesség és trágya könnyebben hatol a mélyebb rétegekbe és a szellőzése a talajrétegnek szintén megvalósul. Mindez alapja annak, hogy a pázsitállomány jól tudjon fejlődni és üde környezetet biztosítson. Ami pedig a gyeplazító beszerzését illeti, nyissuk meg a denakert.hu oldalt és válogassunk kedvünk szerint!