Racsnis hajtókar minden dugókulcshoz

Racsnis hajtókar

Kéziszerszám, mégis nagyon precíz mechanikán alapszik, amellyel kiválóan használhatóak a dugókulcsok. A racsnis hajtókar nagyszerű találmány. Nagy erőt lehet kifejteni a használatával, és a dugókulcsok típusától függően szinte mindenfajta csavart képesek leszünk meglazítani, vagy megszorítani. A hatékonysága a racsnis rendszerben rejlik, ami lehetővé teszi, hogy egy tekerés után nem kell mindig levenni a kulcsot a csavarról majd visszahelyezni. A racsnis hajtókar irányváltóval lett ellátva, ezért leszünk képesek szorítani és lazítani is a csavarokat.

Ezt úgy kell elképzelni, mint egy kilincsszerkezetet, ezért lehet vele két irányba dolgozni. Nem lehet mindig ugyanazt a méretet használni, ezért ezekből is többféle készül. A legnépszerűbb a 3/8” méret, ennél kisebb a 1/4” és a járművek szervizeléséhez általában 3/4” collost használnak. Ha ez sem lenne elég, akkor bevethető az ennél is nagyobb, 1” méret. A racsnis hajtókar méretét collban mérik, ami a csatlakozókocka oldalhosszúságára vonatkozik.

Ez egy univerzális megoldásnak számít, mivel erre a kockára illeszthető mindenféle dugógulcs, a hatlapfejű csavartól az imbuszon keresztül egészen a torxig. Mondhatni, hogy a racsnis hajtókar egy igen sokoldalú eszköz, ami kifejezetten kedvező áron kerül fel a barkácsáruházak polcaira, különösen a szerszemkell.hu weboldalára. Természetesen sok silány terméket találni ezekből a szerszámokból, amiknek a racsni szerkezete hanyagul lett kivitelezve.

Amint ez megadja magát, attól kezdve a racsnis hajtókar használhatatlan lesz. Ezért érdemes a nagymúltú márkáktól vásárolni, mert a tapasztalatuknak hála, sokkal jobb minőségű a szerszámok anyaghasználata. Ezért a racsnis hajtókar sem fogja megadni magát, amikor nagy erőkifejtésére fogjuk használni. Mert előfordul, hogy egy-egy csavar megmakacsolja magát és egy egyszerű villáskulccsal nem fogunk boldogulni. Ilyenkor szóba jöhetnek a különféle csavarlazító eljárások, viszont egy minőségi racsnis hajtókar, mint például a Yato, BGS, Jonnesway terméke, pillanatok alatt megoldja a problémát.