Proteindús ételek az egészséges, fitt életmódhoz

Proteindús ételek

A szervezetnek alapjáraton is szüksége van fehérjére, de amikor edzésbe, rendszeres testmozgásba fogunk, akkor még nagyobb mennyiségben kell bevinni ezt a tápanyagot. Ugyanis a proteindús ételek elengedhetetlenek az izomépítéshez és a látványos alakformáláshoz.

Az egyik leggazdagabb fehérjeforrás a csirkehús, így ezt mindenképpen érdemes beépíteni az étrendbe. Ugyanakkor, az olyan proteindús ételek fogyasztására is érdemes hangsúlyt fektetni, mint a túró, a szójabab, a tojás és görögjoghurt, hiszen ezek is jelentős százalékban tartalmazzák a fontos összetevőt és még változatosabbá is tehető általuk a táplálkozás.

Továbbá vörös-babot, tejet, különféle magvakat, tofut és tonhalat is ajánlott különféle formában enni, hiszen nemcsak proteindús ételek, de számos más fontos tápanyagot és nyomelemet is biztosítani tudnak a szervezetnek. Ezekből akár ínycsiklandó fogások is elkészíthetőek vagy önmagukban is ehetőek, de mindenképpen nagy figyelmet kell fordítani a proteindús ételek főzési, sütési, párolási módjára is.