Növényi olajok, mint természetes hidratáló krémek

Növényi olajok
Növényi olajok

A tiszta illóolajok olyan tömények és olyan intenzív hatással rendelkeznek, hogy önmagukban használva bőrirritációt is okozhatnak. Éppen ezért érdemes a növényi olajok vagy hordozó olajok kíséretében alkalmazni őket, melyek természetes hígítóként szolgálnak.

A növényi olajok amellett, hogy a tiszta illóolajok remek kísérői, önmagukban is alkalmazhatók, hiszek hidegen sajtolt, finomítatlan változataik magas ásványianyag- és vitamintartalommal rendelkeznek. Ilyenek például az avokádó, a búzacsíra, a szezám, a mandula és jojoba olaj is, amelyek különösen jó hatással vannak a száraz bőrre, és kiváló hidratáló tulajdonságuk miatt pedig minden bőrtípus esetén látványos eredményt érhetnek el.

Ezek közül is kiemelkednek a búzacsíra és a mandula növényi olajok, mivel még ekcéma és pikkelysömör esetén is hatékonyak. A szezámolajról pedig tudományosan bizonyították már, hogy a bőrdaganatokat megelőző olajok közül az egyik legeredményesebb, melyet a magas linolinsav-tartalmának, valamint az antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhet.