Nem zavarja meg a vállalkozás életét a kockázatelemzés

Noha a kis irodában a munkakörülmények felmérése akár egy nap alatt is elvégezhető, a szervezési eljárások itt is eltarthatnak egy ideig. Ezek közé tartozik a kockázatelemzés procedúráját végrehajtó vállalkozó megkeresése, a vele való megállapodás megkötése, az értékelésről szóló jelentés kézhezvétele, a vállalaton belüli speciális dokumentumok összeállítása stb. Mindez akár másfél vagy két hónapig is eltarthat.

Ezért a határidők betartása érdekében fontos a kérdéssel minél hamarabb elkezdeni foglalkozni. A kockázatelemzésről szóló dokumentumnak a következő információkat kell tartalmaznia: azon vállalat adatait, ahol az eljárást végrehajtották; információt az értékelésről; azon munkahelyek listáját, ahol a méréseket elvégezték; a munkafeltételek osztályozását az eljárás eredményei alapján.

Lehetetlen értékelni az üres álláshelyeket, vagyis az olyan pozíciókat, ahol az adott pillanatban senki sem dolgozik. A kockázatelemzést azonban azonnal végre kell hajtani, miután a szabadságról vagy táppénzről visszaérkező munkavállaló dolgozni kezd.