Nem véletlen lettek ilyen népszerűek a kék öltönyök a férfiak körében

A legtöbb férfi nem tud választani, amikor öltönyt akar venni. Az elképzelésük a kényelmes ruházat, de amikor a színről kell dönteniük, megtorpannak. Pedig a kék öltöny az a darab, ami szofisztikált, praktikus, hétköznapi, de ugyanakkor ünnepélyes is. Egy jól kiválasztott kék öltöny többféle helyzetben is megállja a helyét. Tulajdonképpen mindig attól függ a felhasználhatósága, hogy az urak mivel kombinálják és hogyan viselik.

De általánosságban elmondható, hogy nincs is olyan alkalom, amikor a hozzáillő kiegészítőkkel megerősítve a kék öltöny cserbenhagyná a viselőjét. Irodába, üzleti megbeszélésekre, ebédekre ideális darab, de ugyanakkor remekül szolgál az esti randevún vagy egyéb fontos eseményen is. A feketénél sokkal jobban kihasználható, mert kevésbé kötött és szigorú, ráadásul a szürke színű öltönyök bürokratikus hangulatával ellentétben a kék öltöny kifinomult eleganciát közvetít.

Persze rendkívül fontos az adott ruhadarab alapanyaga is, célszerű minden esetben a színvonalas példányok mellett dönteni. A kiegészítők milyensége sem mellékes, hiszen például a fehér ing elegánssá teszi, a kék mintás vagy színes ingek pedig dinamikussá a kék öltönyt. Sokan nehezen tudják eldönteni azt is, hogy milyen nyakkendőt viseljenek. A divatos formájú darabok közül a kék és ennek különböző árnyalatai illenek leginkább a ruházathoz. Alapszabály, hogy minél világosabb az öltöny, annál sötétebb árnyalatú nyakkendő lehet a befutó.

Azok a férfiak, akik szeretik az élénkebb színeket, nyugodtan választhatnak pirosat, narancssárgát, rózsaszínt is. Továbbá sarkalatos pont a megjelenés szempontjából a megfelelő lábbeli kiválasztása, ami tökéletesen passzol a kék öltönyhöz. Nos, cipőválasztás szempontjából is remek darab a kék öltöny, mivel a fekete, a világos- és a sötétbarna egyaránt nagyon jól passzol hozzá. Elegáns eseményen, esküvőn, irodában egyaránt megállja a helyét a fényes kék öltöny, hozzá egy hegyesebb orrú, vizslabarna bőrcipő. Tudni kell, hogy a teljesen kerek orrú cipő ma már nem divatos.