Nem mindegy, milyen a kutyatáp

Kutyatáp

Az emberek teljesen más célból tartanak otthon kutyát. Van, aki csak dédelgetni akarja, míg más a házőrzés feladatát bízza rá. Ugyanakkor a ház, tanya körüli teendőkben is sokat segíthet a jószág, ugyanis a kártevőket irthatja, valamint jelez, ha valami baj van. Bármilyen okból is van mellettünk az eb, figyelni kell, hogy olyan típusú kutyatáp legyen felszolgálva neki, ami kielégíti a tápanyagot illető igényeit.

Nem mindegy, hogy milyen termetű, korú és fajtájú a jószág, ezért ezt tartsuk szem előtt. A kutyatáp hihetetlenül sok változatban fellelhető, ezért van miből válogatnunk. Ha bizonytalanok leszünk az óriási felhozatal láttán, akkor kérhetjük bátran szakember véleményét, de a végső szó amúgy is a jószágé lesz.

Mivel a kutyatáp száraz, ezért gondoskodjunk elegendő ivóvízről kedvencünknek, és néha még az sem árt, ha felnedvesítjük az ételt, hogy könnyebben fogyasztható legyen. Megérheti többféle ízesítésű kutyatáp megrendelése, mert amennyiben mindig csak egyfélét adagolunk, akkor azt idővel megunhatja a kutyus. Kerüljük ezt el!