Miért népszerű a H4 izzó?

H4 izzo
H4 izzó

A halogén lámpák szolgáltatják a legnépszerűbb világítási lehetőséget az autóknak, mivel jó teljesítményt nyújtanak elfogadható áron. A H4 izzó leggyakoribb felhasználási területének a ködlámpa, a tompított és a távolsági fényszóró tekinthető.

Az ilyen fényforrás egyszerűen pótolhatatlan, ha sötétben, rossz látási viszonyok vagy kellemetlen időjárási körülmények között kell utazni. Ez a típus egy kettős izzólámpa. Közeli vagy távolsági fényt is képes kibocsájtani, attól függően, hogy éppen melyik szál dolgozik benne.

Minden H4 izzó ugyanazokkal a szabványos előírásokkal rendelkezik: 60/55 W teljesítményű, hosszú az élettartama és stabilan dolgozik. A hagyományos H4 izzók között létezik egy külön kategória is, amelyeknek hosszabb az élettartama.

Gyártásukat annak az Európai Unión belüli szabálynak a bevezetése okozza, ami arra kötelezi a vezetőket, hogy még a nap folyamán is égő fényszórókkal vezessenek. Az ilyen állandó használat miatt, a hagyományos lámpák gyorsan meghibásodnának, míg a speciális lámpák tovább működnek.