Miben nyilvánul meg az automata légtelenítő szelep előnye?

Amint bekopogtat a téli időszak és elkezd lehűlni a levegő, máris felmerül a kérdése annak, hogy miként fokozható a fűtés intenzitása. Egy alapos lakásszigeteléssel elérhető a veszteségek csökkentése, de önmagában még nem elég ebben gondolkodnunk. A legtöbb központi rendszer vízkeringető elven működik, amiből kihagyhatatlan az automata légtelenítő szelep beépítése.

Amíg kezdetben csak kézi változatok voltak a piacon, addig a fejlődő technikai megoldásoknak hála, már léteznek olyan alternatívák, amelyek folyamatosan teszik a dolgukat. Legyen zárt vagy nyitott rendszer, a légbuborékok képződése komolyan csökkentheti a hatásfokot, dugulást hozhat létre. Az automata légtelenítő szelep célja ennek a problémának a megszüntetése és a folyamatos gondtalan üzemeltetés biztosítása. A beépítését ne bízzuk rá akárkire!

Mikor jön jól a WC öblítő szelep?

A fürdők és mosdók kiépítésekor gyakran kerül előtérbe a helytakarékosság. Sokszor olyan egyszerű megoldásokkal tudunk spórolni, amikre nem is gondoltunk addig. A WC öblítő szelep kényelmes és hasznos, már csak a víztakarékosság szempontjából nézve is. Az alapvetően nagyméretű tartályok helyett beépítve jóval több hely marad, valamint teljesen szabályozhatóvá teszik ezek a rendszerek a folyadék felhasználást.

Félrefordítós karral, valamint nyomógombbal egyaránt elérhetőek. Vannak félautomata rendszerek, amelyek meghatározott mennyiséget eresztenek le egyetlen mozdulatra. A WC öblítő szelep gondoskodik a pazarlás megszüntetéséről, valamint a helyet sem foglalja el, ezért olyan alternatíva, amiben megéri gondolkodni.

Mi lehet a legjobb vízkőoldó?

A vízkő olyan probléma, ami gyakran megmutatkozik az otthoni környezetben. Amíg a természetben nem igazán jelent gondot, addig a háztartásban annál inkább, mert lerakódik a különféle fémrészekre és azokon kellemetlen, opálos bevonatot képez. A porcelán mosdóra, de még a csempére is képes rátelepedni. Amikor már érezhető a hatás, akkor jön szóba a legjobb vízkőoldó mielőbbi alkalmazása.

De milyen anyag lehet ez? Nos, nem kell valamilyen speciális vegyszerre gondolni, mert az ecet kiválóan oldja a lerakódásokat. A szódabikarbóna és citromsav szintén megfelel a feladatra. Az ecetnek a legjobb vízkőoldó tulajdonságát az is bizonyítja, hogy többnyire a bolti tisztítószerekben szintén megtalálható. Használjuk bizalommal és a siker nem marad el!

Időközönként fontos a bojler vízkőtelenítés elvégzése

Egy elektromos bojler nagyon hasznos berendezés, mert viszonylag költséghatékony és folyamatosan képes biztosítani a kívánt hőmérsékletű használati meleg vizet a háztartásokban. Előfordul azonban, hogy valamiért a megszokott készülék nem azt a hatásfokot nyújtja, mint amit megszoktunk. Ebben az esetben érdemes a bojler vízkőtelenítés feladatával foglalkozni. A fűtőszálra tapadt lerakódás visszafogja a teljesítményt és akár leégéshez is vezethet.

A leghatékonyabb megoldás talán a vízlágyítás, még a bojler előtt. Ehhez már kaphatóak kiváló rendszerek, bár ezek olykor eléggé költségesek. A néhány évente zajló bojler vízkőtelenítés szétszereléssel ugyanúgy szóba jöhet, de ezt mindig bízzuk szakavatott kezekre, a biztonság érdekében!