Megőrzi az alapanyagok eredeti ízét a kuktafazék

Ma a vártnál később ért haza a munkából és hamarosan vendégek érkeznek? Fogytán az idő és nem tud sokáig a konyhában lenni? Gulyást akar főzni, de a hozzávalók még a hűtőben vannak? Ha a konyhai arzenáljában van kuktafazék, akkor ez nem probléma, hiszen ebben a hús 15-20 perc alatt megfő.

Egy hagyományos fazék esetében viszont ez akár 1 órába is telne. A kuktafazékkal jelentősen csökkentheti a főzési időt, ami akár 70%-kal gyorsabbá válhat. A rizs elkészítése például csak 10 percbe, a marhasültté 20-30 percbe, a burgonyának pedig 8 perc kell. Ugyanakkor, csak feleannyi energia szükséges a főzéshez. Az ilyen edény csavaros fedéllel, légmentesen záródik. Ahogy a benne lévő víz elpárolog, vízgőz képződik. Mivel ez nem tud távozni, a belső nyomás fokozatosan emelkedik.

Ezáltal a forráspont 100 °C-ról akár 120 °C-ra megemelkedik és a főzési folyamat felgyorsul. A kuktafazéknak további előnyei is vannak. A segítségével Ön egészségesebben főzhet, mivel az ételek gőzben, nem pedig vízben főnek, így a legtöbb vitamin, ásványi anyag és íz megmarad.