Mi mindenre lehet jó a szélfogó háló?

Nincs hiány manapság a kerítéstípusokból, ezért sokan egy kicsit bajba is kerülnek, amikor ki kell választani a legideálisabb fajtát. Nagyon vigyázni kell a kerítéselemek kiválasztásakor, hiszen mégiscsak ezek azok a tartozékok, amelyek nagymértékben befolyásolják az egész kerítés külsejét.

Napjainkban reneszánszukat élik a fa kerítéselemek. Ezek sokkal szebb külsővel rendelkeznek, mint a dróthálós társaik. Vannak olyanok, amelyek sima lécekből épülnek fel. Sőt, egyes helyeken megfigyelhetőek a kezelt és hasított rönkökből felépülő változatok is.

A kerítéselemek ára nem mondható magasnak, de nyilván drágábbak, mint az egyszerű dróthálós változatok. Azt még szem előtt kell tartani a vásárláskor, hogy az ilyen kellékeket szinte mindig karban kell tartani. Hiába kezeli le különböző anyagok sokaságával a tulajdonos, időről időre újabb réteget igényel ezekből.

Ellenkező esetben az időjárás viszontagságai károkat tesznek benne. Persze vannak olyan kellékek, amelyekkel a felújítási idő 5 évre is kitolható. Ez pedig már teljesen belefér még egy olyan személynek is, akiknek nincs sok ideje ezzel foglalkozni. Az ugye mindenkinek világos kell legyen, hogy a kerítéselemek alapvetően nem mérettartó alapanyagokból készülnek.

Ez pedig azt jelenti, hogy ez erősen reagál a környezeti hatásokra. Gondolni kell itt az esőre, hóra, a napsütésre. Nem kedvez ennek még az UV-sugárzás, a hideg és a nagy meleg sem. Persze ettől eltekintve hamar megtalálható az ideális modell. Sokan megveszik az elemek mellé a szélfogó háló tartósabb típusát is.

Mit kell erről tudni? Nos, ez a meglévő kerítésre rögzíthető, és nem csupán felfogja a szelet, hanem a kerítésen történő átlátást is nagymértékben csökkenti. Tehát világos, hogy a szélfogó háló, ha megfelelő modell mellett dönt az ember, akkor egy nagyon sokoldalú kellék is lehet. Érdekességként meg kell jegyezni, hogy a feszítő zsinóros rögzítés érdekében, a hálók mindkét hosszanti szélén perforáltak.

Hol is alkalmazható a szélfogó háló? Tökéletesen helytáll lakóterületek, telkek, teraszok, játszóterek, kertek, sportpályák és építési területek elkerítésére, határolására. A szélfogó háló sikere nyilván az alapanyagának is köszönhető, ami UV stabilizátorok hozzáadásával, speciális szövési technológiával készül.