Megéri manapság a fog implantátum?

Miért sajnálná valaki megcsináltatni a fogait? Vitathatatlan, hogy bizonyos beavatkozások nagyon drágák, viszont ez az alkalmazott technológia bonyolultsága miatt van és nem azért, mert a fogorvosok telhetetlen módon pénzéhesek lennének. A fog implantátum rengeteg szenvedéstől szabadítja meg a pácienst és egy olyan tartós megoldás, aminek a cseréjére a legtöbb esetben nem lesz semmi szükség. Már az első perctől kezdve teljesen természetesnek hat.

Nincs utólagos fájdalom, nem kezd el mozogni és hagyományos esetben nem törik le. A titán fog implantátum tulajdonképpen a régi fog helyére kerül beépítésre.

Az állkapocs csontba rögzül, csak úgy, mint az igazi fogak. A felmérések azt mutatják, hogy a páciensek 99%-nál alkalmazható a fog implantátum, így szinte senkinél nem áll fent annak a veszélye, hogy ne kaphatna több fog implantátumot is egyszerre.

Kizáró tényező lehet, hogyha az állkapocs csonttal van valami probléma, ami miatt nem rögzíthető biztonságosan a műfog, de még ebben az esetben is előfordul, hogy kezeléssel megoldható a probléma.