Lineáris csapágyazás minőségi formában

A mai modern mechanikus szerkezetek rendkívül hatékony megoldásokat tartalmaznak, ami többek között a gyártási technológia és a felhasznált alapanyagoknak köszönhető. Néhány évtizeddel ezelőtt, a lineáris csapágyazás még nem is létezett.

Mára azonban nagyon sok helyen alkalmazzák, mivel jelenleg ez számít a legköltséghatékonyabb megoldásnak a megvezetések között. Azonban csak olyan esetben alkalmazható sikerrel a lineáris csapágyazás, ahol számoltak az elfordulás lehetőségével is.

Amennyiben ez nem számít kizáró tényezőnek, minden bizonnyal tökéletes megoldásnak fog bizonyulni a lineáris csapágyazás. Ez a fajta kivitelezés a profilsínek esetében is megfigyelhető, illetve gyakran használják köszörült tengelyekhez. A lineáris megoldások a profilsín fékek esetében is hatékonynak bizonyultak.

Ezeknek 3 fajtája különböztethető meg. A kézi vezérlésű, a pneumatikus aminek a működtetéséhez sűrített levegőre van szükség, illetve a hidraulikus, ami mind közül a legerősebb fékerőt képes kifejteni. A lineartechnik.hu az élen jár a profilsín vezetés terén.