Kedvelt célpont a Parádsasvári Üvegmanufaktúra

Ősszel a Mátra erdeiben sétálni, kikapcsolódni fantasztikus érzés, hiszen ebben az időszakban gyönyörű, változatos színekben pompázik a táj. Bemutató is megtekinthető egy ősrégi mesterségről a Parádsasvári Üvegmanufaktúra jóvoltából. Tudni kell, hogy a Mátra területén közel 800 éves hagyománya van az üveggyártásnak.

Például Parádsasváron a 18. század óta működött az üveggyár, amit sajnos 2005-ben végleg bezártak. Ezután alakult meg a zóna északi oldalának egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, a Parádsasvári Üvegmanufaktúra. Magyarországon egyedülálló módon, itt a látogatók ki is próbálhatják az üvegfúvást és saját üveget vagy poharat fújhatnak maguknak.

Óránként indulnak üvegfúvó bemutatók. Érdemes előzetesen bejelentkezni, mert a műhely körülbelül 25 vendéget képes egyszerre fogadni. Ezt megteheti levélben vagy telefonon, az elérhetőségek megtalálhatóak a ketkerekvendeghaz.hu weboldalon. Életre szóló élménnyel ajándékoz meg bennünket a Parádsasvári Üvegmanufaktúra meglátogatása.