Kavicsképek a megrendelő kérésére

Nemcsak saját inspiráció alapján készülnek a képek, hanem megrendelésre is. Azok, akik kedvelik a kavicsokat, általában gyűjtögetik azokat és ezek lesznek a majdani kavicsképek alapanyagai. Elhozzák hozzám, itt rakosgatjuk és kialakul, hogy milyen legyen majd a kép.

Az is fontos és meghatározó, hogy a megrendelő a lakás melyik szobájába szánja az elkészült művet. Habár a kép témája gyakran meghatározza a készítés szín-világát, de még ezen belül is a megrendelő élhet különböző ötletekkel.

A kavicsképek viszonylag szabadon készülő alkotások, de valahogy mindig egy szabály hatja át. Nem minden kavics fér meg jól a másikkal. ezt nehéz megfogalmazni, hogy miért, de egyszerűen nem jó érzés egymás mellett látni. Ezért szükséges nagyon sok nyersanyag a kavicsképek elkészítéséhez, hogy mindig előbukkanhasson a tömegből a megfelelő.

Persze elő is jön, egy kis keresgélés után. Vannak, akik az egyszerű formákat kedvelik és vannak, akik szeretik a bonyolultabb, díszesebb darabokat. Ezt mind megbeszéljük a rendelés során, hogy a későbbiekben ne legyen félreértés.