Hatékony alternatíva a napelemes közvilágítás

Mivel az állami támogatások folyamatosak, egyre többen döntenek amellett, hogy napelemes energiával működő energiaforrást használjanak. A ház körül, az udvaron, noha nincs folyamatos világítás, mégis a napelemes közvilágítás jelentős megtakarítással jár.

Hiába égnek az utcán a lámpák, mégis a legtöbben az udvarra illetve a bejárathoz jól világító fénytesteket szerelnek. Részben biztonsági, részben pedig praktikussági okokból. A nyári időszakban nem okoz gondot, hogy fény legyen, hiszen sokáig van természetes megvilágítás, de télen, amikor korán sötétedik, a napelemes közvilágítás révén bizony jelentős energia megtakarítás érhető el.

Télen több mint 12 órán át, megközelítőleg 15 órás világítással kell számolni, hiszen gyakran előfordul, hogy több napon keresztül felhős az ég. Az energiaszámlán mindenki igyekszik takarékoskodni és ennek kiváló lehetősége a napelemes közvilágítás.

Az egyszeri beruházás után már nincs egyéb költség. Éppen ezért döntenek egyre többen a napelemek használata mellett és igényelnek hozzá valamilyen elérhető támogatást.