Kávé helyett guarana

Koffein nélkül nem indul jól a napja? Kíváncsi rá, hogyan juthat az élénkítő anyaghoz a kávén kívül? A brazil guarana nevű kúszónövény többek között kiváló koffeinforrás. Sokkal többet tartalmaz, mint a kávébabok. Az amazóniai törzsek már évszázadok óta használják gyógyászati célokra.

Antioxidatív tulajdonsága a zöldteához hasonló, csökkenti a bőröregedés mértékét és a szívbetegségek kockázatát. Nem véletlenül energiaitalok alapanyaga is, hiszen csökkenti a fáradtságot, javítja az koncentrációt. Segíthet a tanulásban, erősíti az emlékezőképességet. A guarana a diétázók barátja is, mert fokozza az anyagcserét. Támogatja a szív- és érrendszer működését. A kozmetikaiparban is közkedvelt összetevő. Antioxidáns és antimikrobális tulajdonsága miatt használják testápolók, krémek, hajápolók alapanyagaként.

A guarana tartalmú kozmetikumok javítják a bőr feszességét, rugalmasságát, minimalizálják a szemkörnyéki ráncokat. Az étrend-kiegészítők között is bőséges a növényt tartalmazó szerek száma. Kapható kapszula vagy por formájában.