Ismerjük meg a gruberezés előnyeit!

A növénytermesztés alapját a talaj előkészítés jelenti. Egyre nagyobb teret kezdenek hódítani a különböző eljárások, amelyek minimalizálják a földmunkákat, ugyanis felismerésre került, hogy a rendszeres szántás komoly károkat okoz az anyagszerkezeti elemek között, fokozva a földfelület szervaanyag vesztését és roncsolva a minőségét. Remek alternatíva például a gruberezés, ami jóval sekélyebb mélységben történik és szinte csak a felszínt mozgatja át.

A technológiai átállás a legtöbb gazdaság esetében ezért nehézkes, mert a már meglévő eszközpalettával akarnak dolgozni a tulajdonosok, az újabb anyagi befektetés elkerülése érdekében. Ez természetesen érthető, viszont a talajélet szempontjából előnytelen hozzáállás.

Hogyan oldható meg költséghatékonyan a gruberezés? Érdemes figyelembe venni azt a lehetőséget, hogy profi szakembereket kérünk fel a munka elvégzésére. A gigafarm.hu weboldalon további hasznos információkat találunk a gruberezés tekintetében. Ismerkedjünk meg a feltételekkel, majd adjunk egy esélyt ennek az eljárásnak, felmérve a gyakorlatban is az előnyeit!