Infra fűtés a hatékony energia felhasználásért

Fűteni többféleképpen lehet, de nem mindegy miként tesszük. A különbségek árban és a környezetre való hatásban is érzékelhetőek. Kijelenthetjük azonban, hogy az infra fűtés a pénztárcánkra, egészségünkre, környezetünkre egyaránt jó hatással van. Nem csoda, hogy ma már nem csupán a kiscsibék kényelmét szolgálják.

Nagyon is érdemes vele foglalkozni, mert gazdaságos, egészséges, komfortos. Ami az infra fűtést leginkább megkülönbözteti más fűtési módszerek működési elvétől, hogy a Nap melegéhez hasonlóan, a testeket, tárgyakat melegíti, nem a levegőt. Amiért nagyon hasznos, hogy energiaveszteség nélkül, azonnal a testeket melegíti, míg más módszerekkel először a levegőnek kell felmelegednie, aztán azt a hőt veszi át a testünk. Az infra fűtés pontosan azt az azonnali kellemes élményt nyújtja, mint a mínusz hidegekben felragyogó Nap.

Ilyenkor ösztönösen odafordulunk, mert azonnal érezzük a jótékony meleget. Az otthonunkban is többféle módon hasznosíthatjuk az infra fűtést. Ezek egyik legelterjedtebb fajtája az infrapanel, aminek forgalmazásával cégünk is foglalkozik.

Infra teraszfűtés, hogy a romantikus vacsora ne végződjön vacogással

Manapság, ha a fűtés kerül szóba, már senki nem legyint, mindenki megtanulta mit jelent a pénztárcájának az energiahatékonyság. Házainkat ezért gondosan burkoljuk, szigeteljük, korszerű nyílászárókkal látjuk el, hogy még véletlenül se szökjön el a meleg. Ha a szabad ég alatt melegednénk, mert ilyen is van, úgy az infra teraszfűtés lesz az ideális megoldás.

Még akkor is, ha sokak szeme előtt a pattogó tábortűz fényei jelentek meg. Miről van szó? A működési elvét tekintve a legjobb megoldás teraszokra, szabadtéri rendezvények, sátrak, télikertek, hatalmas gyárcsarnokok, templomok fűtésére is. Az infra teraszfűtés nagy előnye, hogy nem a levegőt felmelegítve adja át az energiát, hanem a hő azonnal a testekbe hatol, ezért hatékony kültérben is.

Gondoljunk bele egy elegáns étterem helyzetébe, ahol a vendégek a gyertyafényes erkélyen vacogó fogakkal próbálják elfogyasztani az ételt. Azonnal borítékolhatja a sikert az a tulajdonos, aki az infra teraszfűtés kellemes melegét kínálja a vendégeinek.