Hová illik az l alakú konyha?

A konyhabútor formáját jó esetben a konyha kialakítása szabja meg. Nem mindegy ugyanis, hogy a falak rendezéséhez mérten, milyen típusú bútor kerül beépítésre. Az l alakú konyha merőleges falsíkok esetén, első blikkre kiváló választásnak tűnhet. Ahhoz azonban, hogy egy ilyen elrendezés valóban kényelmesen és praktikusan használható legyen, a falak elhelyezkedésén kívül, más részletekre is figyelni kell.

A két egymásra merőleges falsík hossza ugyanis gyakorlatilag meghatározza az l alakú konyha későbbi sikerét vagy bukását. Ez az elrendezés akkor fog igazán osztatlan sikert aratni, ha a konyha nem túl kicsi, tehát pl. nem csak egy főzőfülkére korlátozódik.

Sőt, az is alapvető fontosságú, hogy a két falsík közül az egyik nagyjából a duplája legyen a másiknak. Csak így garantálható, hogy az egyes munkaterületek és zónák kényelmesen elférjenek egymás mellett. Ahogyan az is, hogy praktikus és könnyen elérhető távolságban helyezkedjenek el a többihez képest, ezáltal légiesen könnyűvé varázsolva a konyhában folyó munkát.