Holt-tengeri só, a szép bőr titka

A natúr összetételű kozmetikumok a legkelendőbbek, hiszen ezek nyújtják a legjobb védelmet és ápolást a bőrnek. A rengeteg hatóanyag között, a Holt-tengeri só az egyik legeredményesebb. A Holt-tenger sóját kozmetikai célokra már a híres szépségű Kleopátra királynő is alkalmazta.

Az értékes bőrápoló anyagokban hihetetlenül gazdag sót a mai napig alkalmazzák a kozmetikai iparban. Érdemes tudni róla, hogy 26 ásványi anyag és nyomelem természetes keveréke, és mindössze 15-20% nátrium-kloridot tartalmaz. A Holt-tengeri só gyógyító, regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért az alkalmazása nemcsak biztonságos, hanem kifejezetten hasznos. Az AHAVA kozmetikum család egyik szerves összetevője. Az ebből készült testápolási termékek ugyanis megújítják, hidratálják és puhítják a bőrt.

A Holt-tengeri só hozzáadásával készült szappan visszaállítja a bőr természetes pH-értékét, a selymesítő sós testradír egyszerre radírozó testvaj és tápláló testtej. Illatos fürdőkristályt is érdemes kipróbálni, ami lazítja az izmokat, puhítja és regenerálja a bőrt.