Hogyan találhatom meg a számomra legjobb nyugdíjbiztosítást?

Az élet csak halad előre, jóformán meghatározott forgatókönyv szerint. Voltaképpen 3 nagy fázisra bontható egy ember életútja. Első a gyermekkor, amibe beletartoznak az iskolai évek. Ezt követi a munka fázisa, amivel párhuzamosan megy általában a családalapítás, karrierépítés. Végül pedig a nyugdíjas kor. Néhány évtized után máris jobban be lehet látni mindezt és ilyenkor érdemes elkezdeni a jövőre gondolni komolyabban. A jelenlegi társadalmi és gazdasági rendszerben a pénz mindennek az alapját képezi.

Ennek a hiányában jóformán nem lehet boldogulni. A kedvező jövedelem, a stabil munkaviszony remek alapot teremt arra, hogy a jövő bebiztosítása megtörténjen. Az állami nyugdíjrendszer nem mindig képes olyan hátteret szolgáltatni, ami kiszolgálja az igényeket. A bevételek mértéke esetenként az átlagbérek felére csökkenhetnek vissza az időskori juttatások formájában. Hogy ezt el lehessen kerülni, pontosabban kiegészíteni, megéri gondolkodni olyan előtakarékossági opciókon, amelyek kiszolgálhatják az igényeket. Miként lehet ezekre rátalálni?

A Grantis nyugdíjbiztosítás kalkulátora már sokaknak segített megtalálni a számukra legelőnyösebb megtakarítási formát. Nem mindegy, hogy biztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár vagy nyugdíj-előtakarékossági számla mellett teszi le valaki a voksát. A biztosítások utáni kereslet egyre növekvő tendenciát mutat, ugyanis több pénzintézet kínál kedvező opciókat. A felhozatóban ugyanakkor könnyedén el lehet veszni. Jól jön a szakértelem a személyre szabott kvalitások feltárásához. Mindig felmerülő kérdés a végső megtakarítás összege.

Ezt természetesen a befektetés mértéke határozza meg, valamint a futamidő és a kötvény típusa sem elhanyagolható. A globális gazdasági változások ugyanúgy rányomhatják erre a bélyegüket. Egy nagyobb infláció sajnos a pénz elértéktelenedését vetíti előre. Éppen ezért van szükség arra, hogy a leginkább kedvező opciók mellett valósuljon meg a biztosítás kötése. A kötési feltételek meglétével már semmi akadálya nem lesz a jogviszony megszületésének és kezdetét veheti a megtakarítás a jövőre nézve.