Hasznos lehet az ablakcsere bontás nélkül

Ablakcsere bontás nélkül

A lakás elegendő fénnyel való ellátása nagyon fontos, ezért erre jelentős figyelmet kell szentelnünk. Egy minőségi nyílászáró sokáig szolgálhat minket, de idővel mégis eljön a csere szükségessége. Azonban megoldható az ablakcsere bontás nélkül is, amennyiben ezt szeretnénk.

Voltaképpen az határozza meg a kevés munkával és piszokkal járó megoldást, hogy mennyire egészséges a régi tok. Ezek gyakran szinte új állapotban vannak és ilyenkor nincs értelme kiszedni azokat a helyükről. Az új műanyag nyílászáró ebbe kerül elhelyezésre. Az ablakcsere bontás nélkül azonban járhat némi negatív hatással, amire érdemes odafigyelnünk.

Először is a régi tok, ha nem szigetel tökéletesen, akkor kialakulhat egy hőhíd. Ez ugyanakkor a természetes szellőzés miatt, még hasznos is lehet. Továbbá az üveg felülete a két tok miatt jelentősen csökken, ami kevesebb fény beengedését teszi lehetővé. Mindezek ellenére, ha a lehetőség és a körülmények adottak, akkor az ablakcsere bontás nélkül egy választható és megtérülő befektetés.