Fűtési keringető szivattyú a fűtésrendszer optimális működéséért

A keringető szivattyú biztosítja a háztartásokban, hogy a használati meleg víz mindig rendelkezésre álljon, továbbá a fűtési rendszer optimális működéséhez is nagymértékben hozzájárul. A fűtési keringető szivattyú használatával a nagyobb alapterületű ingatlanok esetében biztosítottá válik a helyiségek azonos hőfokra fűtése.

A szivattyú a centrifugális erő felhasználásával a belépő folyadékot a megnövelt nyomás segítségével képes eljuttatni a távolabb elhelyezkedő hőleadó egységekbe. A keringető szivattyú működése teszi lehetővé, hogy mindig a kívánt hőmérsékletű víz folyjon a csapból, és ne legyen felesleges vízpazarlás a lehűlt víz kiengedése által.

A fűtési keringető szivattyú esetében a komfortérzet javítása mellett, a költséghatékony működés is fontos szempont, ugyanis az alkalmazásával hosszútávon jelentős költségek takaríthatók meg. A fűtési keringető szivattyú a maximális hatékonyság érdekében saját igényre szabható a különböző beállítási lehetőségeknek köszönhetően. A modern típusok időzítővel vannak ellátva, ami a használati idő optimalizálásáért felelős.