Független energiatermelést biztosít az autonóm naperőmű

A napenergiával működő energiaellátó rendszer jelenléte egy háztartásban teljes mértékben kielégíti az elektromos áram iránti igényt. Egy kisebb teljesítményű autonóm naperőmű, ha nem is helyettesíti a központi hálózatot, megbízható szünetmentes tápegységként szolgál a fő vezeték meghibásodása esetén.

A nagyobb teljesítményű állomások viszont már képesek biztosítani az elektromos háztartási készülékek (mosogató- és mosógép, kazán, porszívó, légkondicionáló és egyéb berendezések) zavartalan működését egy 300 m2 területű házban, valamint az otthon és a szomszédos területek megvilágítását.

Az autonóm naperőmű nélkülözhetetlen azoknak a magánház vagy nyaraló tulajdonosoknak az életében, akik már belefáradtak a folyamatos áramkimaradásokba vagy a szezonális jellegű energiaellátásba, a vezetékeken bekövetkezett balesetekbe és a magas tarifákba. Ugyancsak hasznos az autonóm naperőmű a benzinkutak, a szállodák, a gazdaságok és az üvegházak, valamint az olyan ipari és kereskedelmi létesítmények számára, amelyek távol esnek a kommunikációtól.