Fontos a kerti tavak egészsége

Kerti tavak

Van nagyon jó módszer arra, hogy a lakás körüli virágos részt egy kicsit feldobjuk. Ha netán a telek végében egy kis forrás csordogál vagy csak nagyon kedveljük a vízfelületeket, a kerti tavak létrehozása nem jelenhet problémát. A kialakítást követően még nem ér véget a dolgunk, mert fent kell tartani egy egészséges állapotot, amit főként a nyári forróságokban lehet nehéz.

A magas hőmérséklet ugyanis kedvez az algák szaporodásának, amelyek gyorsan ellepik a kerti tavak teljes víztömegét és kellemetlen színt kölcsönöznek. Ha nem mérséklődik a probléma, akkor igen gyorsan orrfacsaró bűzre is felfigyelhetünk. Ne várjuk meg, amíg ez bekövetkezik, hanem cselekedjünk idejében!

A bioforce.hu oldalon találhatóak olyan hatékony készítmények, amelyek alkalmasak a kerti tavak egészségének megőrzésére olyan módon, hogy nem veszélyeztetik a benne élő halakat és más szervezeteket. A természet erejét felhasználva gátolja meg az algák elszaporodását. Olvassuk el a tájékoztatót és tartsuk be az adagolási utasításokat, az eredmény pedig nem marad el!